Grekiska & Turkiska varmrätter

Det turkiska köket är ett av världens tre främsta och erbjuder en spännande blandning av det grekiska, öst- och västeuropeiska köket. Samtidigt tycker många att Grekisk mat är den godaste från Medelhavet. Men varför välja? Vi kan erbjuda båda!

På den här sidan hittar du Grekiska och Turkiska varmrätter som Ali nazik, Anteps kebab, Anteps köfte, Dana sis, Lahmacun – Turkisk pizza och Pirzola – Grillade lammkottleter.

Bild Matratt Huvudkategori Kategori

280 Kr

Ali Nazik

Yoghurt- och aubergineröra med lammfärsspett.

Meny Grekiska och Turkiska varmrätter

280 Kr

Anteps kebab

Specialhandhackat lammkött på spett. Serveras med sallad, lök, tzatziki och bulgur.

Meny Grekiska och Turkiska varmrätter

280 Kr

Çökertme kebab

Smörstekt tärnad oxfilé, vitlöksyoghurt, tomatsås och rostad strimlad potatis.

Meny Grekiska och Turkiska varmrätter

320 Kr

Dana sis

Oxfilé- och grönsaksspett, hembakat tunnbröd, sallad och dessutom på det hela en färsk tzatziki. Det här är Turkiets nationalrätt.

Meny Grekiska och Turkiska varmrätter

255 Kr

Souvlaki

Ett marinerat sofilé grillspett på en bädd av bondsallad samt bulgur. Serveras med tzatziki, och valfri potatis.

Meny Grekiska och Turkiska varmrätter