Grekiska & Turkiska varmrätter

Det turkiska köket är ett av världens tre främsta och erbjuder en spännande blandning av det grekiska, öst- och västeuropeiska köket. Samtidigt tycker många att Grekisk mat är den godaste från Medelhavet. Men varför välja? Vi kan erbjuda båda!

På den här sidan hittar du Grekiska och Turkiska varmrätter som Ali nazik, Anteps kebab, Anteps köfte, Dana sis, Lahmacun – Turkisk pizza och Pirzola – Grillade lammkottleter.

Bild Matratt Huvudkategori Kategori

250 Kr

Anteps kebab

Special handhackat lammkött på spett. Serveras med ezmesallad, tsatsiki och bulgur.

Meny Grekiska och Turkiska varmrätter

310 Kr

Dana sis

Oxfiléspett, grönsaksspett, hembakat tunnbröd och dessutom på det hela en färsk tzatsiki. Det här är Turkiets nationalrätt.

Meny Grekiska och Turkiska varmrätter

110 Kr

Lahmacun – Turkisk pizza

Hackat och väl kryddat lammkött på lövtunn pizza deg. Serveras med bondsallad.

Meny Grekiska och Turkiska varmrätter

220 Kr

Souvlaki.

Ett marinerat sofilé grillspett på en bädd av grekisk bondsallad samt bulgur. Serveras med tzatziki, tomatsås och valfri potatis.

Meny Grekiska och Turkiska varmrätter

280 Kr

Tire kebab (kebab på grekiskt vis).

Oxfilé och lamfärsskombination med potatisstrimlor. Serveras med tomatsås och tzatziki.

Meny Grekiska och Turkiska varmrätter