Grekiska & Turkiska varmrätter

Det turkiska köket är ett av världens tre främsta och erbjuder en spännande blandning av det grekiska, öst- och västeuropeiska köket. Samtidigt tycker många att Grekisk mat är den godaste från Medelhavet. Men varför välja? Vi kan erbjuda båda!

På den här sidan hittar du Grekiska och Turkiska varmrätter som Ali nazik, Anteps kebab, Anteps köfte, Dana sis, Lahmacun – Turkisk pizza och Pirzola – Grillade lammkottleter.

Bild Matratt Huvudkategori Kategori

250 Kr

Ali nazik

Blandad köttfärsspett, serveras vitlöksyoghurt och aubergine.

Meny Grekiska och Turkiska varmrätter

250 Kr

Anteps kebab

Special handhackat lammkött på spett. Serveras med ezmesallad, tsatsiki och bulgur.

Meny Grekiska och Turkiska varmrätter

250 Kr

Anteps köfte

Marinerad färsbiff som vi inuti fyller med champinjoner, ost och lök. Serveras med tzatziki och tomatsås.

Meny Grekiska och Turkiska varmrätter

310 Kr

Dana sis

Oxfiléspett, grönsaksspett, hembakat tunnbröd och dessutom på det hela en färsk tzatsiki. Det här är Turkiets nationalrätt.

Meny Grekiska och Turkiska varmrätter

110 Kr

Lahmacun – Turkisk pizza

Hackat och väl kryddat lammkött på lövtunn pizza deg. Serveras med bondsallad.

Meny Grekiska och Turkiska varmrätter